Random blackscreen lockups while playing

So, when i play League of Legends (or Sims 3) my PC sometimes gives me **black screen and stops responding** until i reboot it. For Sims 3 it usually occurs once in a few hours, not every session (been fine for the last couple of months, tho I don’t play it that much). For LoL – pretty much **every session, once per hour or so**. Crashed twice in my last game. And i am not sure if these problems r the same, but sometimes when i do other random tasks, **PC freezes up** for a few seconds then goes back to normal again. I have no idea whats goin on, and, tbh, im freakin out. Got a few opinions that it might be a faulty hardware, but i have no clue how to find out which one There seems to be no pattern to when that happens, might be in a middle of nowhere when only my champion is present or during a heated teamfight. Or anything in between This is what i tried so far (and it didnt really help): * Official _Windows hotfix_ p95v2810.win64 (Issue there is described as: This issue occurs because of heavy group policy use and the presence of SCOM causing a deadlock condition between the Lsass.exe process, the Redirected Drive Buffering Subsystem (Rdbss.sys) driver, and the Winsock kernel) * Jumping between different GPU drivers (with/without _DDU_) * Various benchmark/stress tests such as _Heaven_ (did just fine for a couple hours, then i turned it off) and _Prime95_ (2 hours, also fine, tho one temperature score* was 90+, so i didnt think its a good idea to let it run further when im not around). Have a HWiNFO-log for the latter. _Memtest64_ also found no errors. * Tweaking Radeon Graphic settings for both games * Checking power supply voltage in the BIOS, seems okay * Re-installing Windows with/without updates * Checking for malware, _CureIt_ didnt find anything, there r also no suspicious processes in task manager * BIOS is also up to date *As for cooling/temperature: aside from one mysterious extra-high sensor (marked as Temp2 in SpeedFan and Auxiliary in HWiNFO), others hardly exceed 50-60 even under a heavy load, so i am pretty sure thats not the issue I do not have a bucket of hardware pieces just lying around, so I would really like a way to figure the issue out without swapping them. Thanks in advance System: GPU AMD R9 380 Win7 64 bit Monitor Dell 22" P2217 (2217-4565) Motherboard MSI 970A-G43 CPU AMD FX-Series FX-8350 OEM Power supply 700W Zalman ZM700-LX RAM 8GB
Share
Report as:
Offensive Spam Harassment Incorrect Board
Cancel